You don't win friends with salad- Homer J. Simpson










dinsdag 5 april 2011

Kip met pesto en mascarpone

Het is schandalig lang geleden dat ik nog iets gepost heb, I know, maar daar is een goede reden voor: muchos restaurantos! Vorige week heb ik culinair Brussel beter leren kennen door een zalige entrecote te smullen in resto Henri en, nog vele lekkerder, kalfshersentjes en kalfswangetjes in Viva M Boma . Iets minder gedurfd maar toch ook uit te proberen: gevulde kip met pesto en mascarpone! Smakelijk! 

Benodigdheden:
  • 4 kipfilets
  • 60 gram pesto
  • 85 gr mascarpone
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kerstomaatjes
  • beetje pijnboompitten


Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd met een scherp mes de kipfilets in zodat een "zakje" ontstaat.
Meng de pesto met de mascarpone en schep in iedere kipfilet 1/4 van het mengsel. Druk de opening dicht en bindt vast met keukentouw.
Bestrijk de kipfilet met olie en kruid af met peper en zout.
Leg de filets naast elkaar in de braadslede. Leg de tomaatjes ertussen. Druppel wat olijfolie over de tomaatjes.
Bak de kipfilets in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar. Strooi er de laatste 5 minuten van de baktijd de pijnboompitjes over. Dien op met tagliatelle en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten