You don't win friends with salad- Homer J. Simpson










dinsdag 22 maart 2011

Fusilli met zalm-tomatensaus

Ik heb al heel de week zin in terrasjes en wil dus mijn tijd besteden aan het keuren van voorbijgangers op de Oude Markt en niet in mijn keuken. Als u daar net het zelfde over denkt, dan heb ik een erg simpel, snel-klaar gerechtje dat toch lekker past bij de eerste zonnestralen: een lekkere pasta met zalm-tomatensaus!

Benodigdheden:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten, kleingesneden
  • 200 ml room
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml visbouillon
  • 2 middelgrote tomaten, in zessen gesneden
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 1 lente-ui, in ringen gesneden
  • 1 pakje fusilli

  1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook even aan (onthou: laat het niet bruin worden anders wordt het te bitter!)
  2. Schep er de zongedroogde tomaten door en roer de room, limoensap en bouillon erbij. Laat 10 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje
  3. Schep er de tomaat, zalm en lente-ui door en warm nog even goed door
  4. Dien op met fusilli en njamnjam!
Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten